Piši za teorije!Piši članke za Teorije portal na email

Hitler je lažirao svoju smrt i živeo u Argentini još 17 godina

Adolf Hitler
Adolf Hitler

Adolf Hitler i njegova supruga Eva Braun su pobegli iz Berlina 28. aprila 1945. Kako bi sve bilo merodavno u bunkeru su ih zamenili njihovi dvojnici. Do smrti njih dvoje sa dvema ćerkama su boravili u Patagoniji.

Adolf Hitler i Eva Braun ubili su se 30. aprila 1945. u bunkeru u Berlinu, posle toga su u vrtu parlamenta njihova tela bila spaljena. To je službena verzija ubistva Adolfa Hitlera.

NI DANAS NEMA FIZIČKOG DOKAZA O SMRTI

Pored mnogih dokumenata, ne postoji ni jedan fizički dokaz da su pravi Hitler i Eva umrli, tojest, izvršili samoubistvo u bunkeru. U trenutku njihovog “samoubistva” nije bilo svedoka, a čuveni deo Führerove lubanje, koji je decenijama bio čuvan u Moskvi, konačno je 2009. podvrgnut DNK analizama i testovima. Sve analize i testovi su pokazali da lubanja pripada nepoznatoj ženi, čija je starost između 20 i 40 godina, a da ona pritom nije Eva Braun.

Teorije zavere o Hitlerovoj smrti pojavile su se ne tako dugo nakon završetka Drugog svetskog rata. Prva knjiga u kojoj se spominje teorija zavere pojavila se već 1953. godine. U većini spisa i teorija se govorila o tome kako su Hitler i Eva pobegli u Južnu Ameriku, gde su živeli još dugo i imali svoju decu. U poslednjoj knjizi koja detaljno proučava i iznosi jednu takvu teoriju, britanski publicisti Gerrard Williams i Simon Dunstan tvrde kako postoji znatno više dokaza da je Hitler pobegao u Argentinu nego da je sa svojom ženom izvršio samoubistvo u bunkeru.

“Sve pretpostavke ukazuju na to da je Hitler mrtav, ali nažalost ne postoji ni najmanji dokaz koji svedoči o njegovoj smrti”, rekao je 12. oktobra 1945. američki general Dwight Eisenhower.

Službenu verziju o Hitlerovoj smrti nije nikada prihvatio ni Staljin. On je na Potsdamskoj konferenciji tvrdio da je Hitler pobegao “verovatno u Španiju ili Argentinu”.

Jedan američki senator je ponudio neverovatnih milion dolara za dokaz o Hitlerovoj smrti, no naravno taj novac niko nije dobio, nikada.  Najmoćniji i najdugovečniji direktor FBI-a J. Edgar Hoover je sve do šezdesetih godina prošlog veka čuvao dosjee sa podacima o svim slučajevima kada i gde je Hitler viđen. Međutim, mnogi dosjei FBI-a o Hitleru i Evi Braun nikada nisu obelodanjeni i podeljeni sa medijima i javnošću, pa čak ni oni koje čuvaju Britanske tajne službe.

HITLERA I EVU SU ZAMENILI DVOJNICI

Autori knjige “Sivi vuk – Beg Adolfa Hitlera” smatraju da su Hitler i Eva Braun pobegli 28. aprila 1945., a da su ih  zamenili dvojnici koje je Reichsleiter Martin Bormann pronašao.

Hitlera je zamenio Gustav Weber, a njegovu ženu Evu Braun jedna od trećerazrednih glumica iz “ergele” Josepha Goebbelsa. Weber je već nekoliko godina bio Hitlerov dvojnik, tačnije od 20. jula 1944. kada je na njega pokušan atentat u Vučjoj jazbini. Führer je tom prilikom bio ozbiljnije povređen nego što je to objavljeno u javnosti. Weber je čak menjao Hitlera prilikom poslednjeg službenog fotografisanja, kada je podelio medalje pripadnicima Hitlerove mladeži, 20. marta 1945. u vrtu ureda kancelara.

Dok su Hitler i Eva bežali iz Berlina, Weber i dvojnica Eve braun su ih glumili dva dana. Kada se Bormann uverio da su Hitler i njegova žena stigli na sigurnu lokaciju, Weber i dvojnica su ubijeni i to najverovatnije rukom Heinricha Müllera (pripadnik Gestapa), posle čega je celo samoubistvo iscenirano.

– Došli smo do podnožja nekih klimavih drvenih stepenica koje su vodile ka njegovoj sobi, tri metra od prozora pored kojeg sam stajao. Tamo, u dnu tih stepenica pronašli su poluspaljeno telo čoveka koji je imao pramen crne kose na desnoj strani lica i izuzetno male crne brkove, ličili su na Hitlerove ali sam odmah shvatio da to nisu njegovi. Pogledali su ga detaljnije, a onda je njihov doktor došao do zaključka da nije reč o Hitleru već o njegovom jako lošem dvojniku. Ako je to tačno, onda je Hitler nestao sa svojom ženom bez traga i glasa, ispričao je 3. maja 1945. BBC-jev reporter Thomas Cadett koji je među prvima sa Sovjetskim snagama ušao u Hitlerov bunker.

BEG IZ BERLINA

U ponoć 28. aprila 1945., dok su ostali stanari Führerovog bunkera spavali, Hitler, Eva Braun, ovčarka Blondi, Martin Bormann i još sedmero pouzdanih SS-ovaca tiho su nestali kroz bunker do Hitlerovih privatnih odaja u zgradi starog ureda kancelara. Upravo tamo se nalazio Hitlerov tajni tunel za beg.

Kada su izašli iz tunela čekao ih je Hermann Fegelein, muž Evine sestre Gretl Braun. On je pre svega toga od Himmlera ‘nabavio’ avion Junkers Ju-52 koji je celu ekipu čekao na uzletištu Hohenzollerndamm.  Oni su izašli iz tunela kod Fehrbelliner Platza gde su im se pridružili Evina sestra Ilse i Fegeleinov jako blizak prijatelj SS-ovac Joachim Rumohr sa svojom suprugom. Od izlaza do piste su ih prevezli jako opremljeni tenkovi i sve je bilo spremno za savršen beg.

Novinske agencije Associated Press i Reuters su 1947. objavile razgovor sa pilotom Peterom Baumgartom koji je tada bio smešten u zatvoru. On je tvrdio da je lično prevezao Hitlera, Evu i njenog šuraka Fegeleina iz Berlina. Istoričari i istraživači i do dan danas ignorišu tu činjenicu jer navode da je tako nešto nemoguće i da je Peterom sve to iscenirao kako bi stekao popularnost.

Priča se nastavlja, Baumgart je dobio naredbu od Hitlera da odleti do aerodroma u Tønderu u Danskoj, gde je bila nekadašnja baza Nemačkog Carstva. Skupina se potom ukrcala u drugi avion koji ih je potom prebacio do Travemündea na nemačkoj obali. Evina sestra Ilse je odlučila da ostane u Nemačkoj, kao i Rumohr i njegova supruga. Fegeleinova supruga Gretl bila je trudna pa su zaključili da za nju putovanje može biti kobno. Oni su ga ubedili kako će kasnije kada stignu biti vremena da mu se žena i novorođenče pridruže.

Ostali članovi skupite su se ukrcali u avion koji ih je prevezao u Reus u Kataloniji, područje koje su fašisti generala Franca držali u jakom stisku nakon poraza katalonskih republikanaca u Španskom građanskom ratu. Sledeća stanica biće španska Kanarska ostrva (gde je postajala baza Villa Winter) odakle će podmornicom klase IX. konačno stići na kranju destinaciju – Argentina.

GDE VODI TRAG NOVCA?

Nacistički ratni stroj je gazio bukvalno sve pred sobom u pobedničkim danima kod Blitzkriega 1939.-1941. Osvojene evropske zemlje bivaju nemilosrdno pljačkane. Dok su iz nacionalnih trezora ukradene su zlatne poluge i drago kamenje ogromne vrednosti, a novac koji je ukraden žrtvama Holokausta se ne može izbrojiti. Velike količine novca i dragog kamenja prebačene su kroz neutralne zemlje Švajcarsku, Švedsku i Španiju na rezervne privatne bankovne račune.

Kada je Bormann 1943. shvatio da je rat izgubljen odlučio je da pokrete Aktion Adlerflug (operacija Orlov let) kako bi prokrijumčario ogromne količine zlatnih poluga, dragulja i ostalih dragocenosti iz Nemačke u sigurna skrovišta koja su se nalazila širom sveta, naročito u Južnoj Americi.

Bormann je smislio i Aktion Feuerland (operacija Vatrena zemlja) kako bi osigurao skrovište nacističkim vođama. Odabrana jazbina nalazila se u Patagoniji u Argentini, ali je cijena bila visoka.

Autori “Sivog vuka” tvrde kako su dokaz tome brojke koje veoma jasno pokazuju stanje argentinskih zlatnih rezervi pre i posle cele afere sa bekstvom Hitlera. Argentinske zlatne rezerve bile su zaokružene na 346 tona 1940. a onda su naglo skočile na neverovatnih 1173 tona 1945. što je pretočeno u novac oko 1,4 milijardi dolara.

ŽIVOT U ARGENTINI

Podmornica U-518 je dovezla Hitlera i Evu do obala Argentine posle 53 dana. Tokom života u Južnoj Americi Hitler i Eva su se selili više puta kako bi se konačno skrasili u podnožju Anda.

U svoju vilu Inalco preselili su se 1947. godine. Vila se nalazila u poljoprivrednoj koloniji Nahuel Huapi. Ovo područje je bilo skroz nepristupačno do ‘60-ih godina prošlog veka, kada je sagrađena deonica koja vodi do Čilea preko Anda.

Područje između San Carlos de Barilochea i Villa La Angosture koje se nalazi u pokrajini Rio Negro jako podseća na Bavarsku, a vila Inalco na Berghof. Ne tako daleko od granice sa Čileom, na najzabačenijem delu jezera Nahuel Huapi, vila Inalco je bila skrivena od pogleda i do nje se moglo doći jedino brodom ili hridroavionom.

Poljskim novinama se 1995. javio čovek koji se predstavio kao Herr Schmidt. Naveo je da je njegov otac bio SS-ovac koji je nakon pada Hitlerove imperije pobegao u Argentinu. Porodica mu se pridružila 1948. godine. On  je tada imao svega 12 godina, ali je naveo kako se dobro seća da su područje u kome su živeli nazivali “Dolina Adolfa Hitlera” i da su se okolna naselja zvala Deutschland (Nemačka),Heimat (Domovina) i Vaterland (Zavičaj). Niko nije smeo da živi izvan ove doline. Pripadnici zajednice samostalno su uzgajali većinu hrane, a sve drugo donosilo se iz velikih gradova.

HITLER JE IMAO ČETVERO DECE, DVOJE Sa EVOM

Teoretičari tvrde da su Eva i Hitler već imali jednu ćerku čije ime je  Uschi koja je rođena 1938. u Nemačkoj (njeno pravo ime je Ursula, ali iz milošti su je zvali Uschi, ona je bila ćerka Evine dobre prijateljice Herte Schneider, ali ogroman broj fotografija Eve i Hitlera sa tom devojčicom naveo je mnoge da posumnjaju da je to zapravo njihova ćerka). U Argentini im se neposredno posle rata rodila druga ćerka.

Hitler je imao neke veze i sa poznatom nemačkom atletičarkom Tilly Fleischer koju je upoznao na Olimpijskim igrama u Berlinu 1936. godine. Hitler ju je smestio u jednu baraku u selu nadomak Berlina gde je trajala njihova romansa osam meseci. Kada je Hitler saznao da Tilly čeka dete, zamolio je svog dobrog prijatelja dr. Fritza Heusera da se venča sa njom kako bi zaštitio sebe i svoj ponos. Heuser ga je naravno poslušao i uzeo se sa Tilly. Nakon pada Trećeg Reicha 1945., Heuser je ostavio Tilly i pobegao iz Nemačke. Njegovu vanbračnu ćerku koja se zvala Gisela Hitler je video samo jednom u svom životu. Ona je 1966. napisala i objavila knjigu u kojoj tvrdi da je Hitlerova ćerka iz vanbračnog braka.

Postoje tvrdnje da je Hitler imao dete i as Magdom Göbbels. Njih dvoje su se navodno ‘spetljali’ tokom letovanja na Baltičkom moru 1934. godine. Magda je posle toga rodila Hitleru sina Helmuta, kojeg je kasnije otrovala  u berlinskom bunkeru zajedno sa svojih pet kćeri pre nego što su ona i njen suprug Joseph izvršili samoubistvo.

EVA JE OSTAVILA HITLERA I UZELA KĆERI

Williams i Dunstan tvrde kako je Eva 1954. ostavila Hitlera i preselila se u gradić Neuquén, gde i dan-danas postoji “njena kuća” za koju svi žitelji ovog mesta dobro znaju.

Svoje tvrdnje brane izjavom advokata koji je vodio brakorazvodnu papirologiju, koji i danas živi u Buenos Airesu. Advokat kaže kako su ćerke nakon rastanka Eve i Hitlera živele sa majkom, a nakon njene smrti su napustile Neuquén. One još uvek žive negde u Argentini.

HITLER JE UMRO 1962. NAKON MOŽDANOG UDARA

U “Hitlerovoj Dolini” je od 1947. živeo i Führerov doktor,  Otto Lehmann. Negove navodne memoare sačuvao je mornar sa broda Admiral Graf Spee, Heinrich Bethe, sa kojim je dr. Lehmann negovao obolelog Hitlera. Bethe je memoare predao kapetanu Manuelu Monasteriju sa kojim se sprijateljio ‘70-ih godina 20. veka.

Monasterijeva knjiga iz 1987. godine pod nazivom Hitler murió en la Argentina (Hitler je umro u Argentini) obuhvata neka Lehmannova zapažanja i Betheova sećanja. Hitler je najverovatnije bolovao od Parkinsonove bolesti i to još od ‘30-ih godina prošlog veka. Nakon 1950. stanje mu se naglo pogoršalo, a naročito pposle preselenjenja 1955. u La Claru.

Politika  ga više nije zanimala, povukao se u sebe i nije imao dodira sa ostatkom sveta. Lehmann je naveo kako je u preiodu između 1955. i 1961. Hitler neprekidno fizički i mentalno propadao, a vremenom mu je lice postalo delimično paralizovano.

U podne 12. februara 1962. tada 72-godišnji Hitler srušio se u kupatilu. Tri sata posle toga je doživeo moždani udar i tokom noći pao u komu. Umro je 13. februara u 15 sati, zabeležio je dr. Lehmann.

HITLER SE U ARGENTINI DRUŽIO Sa PAVELIĆEM

Hitler se tokom života u Argentini družio sa drugim odbeglim nacistima kao i sa Antom Pavelićem koji je živeo pod lažnim imenom Antonio Serdar poznatiji kao “don Lorenzo”. O tome je svedočio Hernán Ancín koji je bio Palevićev stolar od 1953. do 1954. godine. On je tvrdio kako su Hitlerovi često dolazili kod Pavelića i slavili uz bogatu trpezu.

– Bio je isti. Imao je sedu kratku kosu, ošišanu vojnički. Nije imao brčiće. Kada je Hitler stigao u dom, podigao je stisnutu pesnicu ispružene desne ruke. Pavelić mu je prišao, spustio svoju šaku na Hitlerovu dignutu pesnicu i snažno zatresao. Potom su se jako osmehnuli i Pavelić se rukovao sa Hitlerom. Uvek su se tako pozdravljali – ispričao je Ancín, koji posle 1954. više nikad nije vidio ni Pavelića ni Hitlera.

Jako sličnu priču ispričao je i novinar i teolog Drago Pilsel koji je to čuo od svog oca. Naime, njegov deda je sa porodicom emigrirao u Argentinu nakon Drugog svetskog rata. U Buenos Airesu se sprijateljio sa Pavelićem. Pilsel je priču o druženju Pavelića i Hitlera čuo još kao mladi dečak. Hitler je kako on tvrdi pomogao Paveliću da pobegne iz Argentine, dao mu je ogromne količine novca i osigurao mu lažan identitet.

Izvor: 24sata.hr

Tags:

Dodaj komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *